محل لوگو
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

خطر درهم بر سر دلار


قیمت دلار

به همین دلیل، با احتیاط بالایی به سطح 26 نگاه می‌شود. بسیاری از افرادی که در کانال‌های تلگرامی مشغول سیگنال دادن در مورد نرخ دلار هستند

p><!-- pagebreak

نسبت به منطقه لغزان دلار هشدار می‌دهند و توصیه می‌کنند که در این منطقه، معامله‌گران به دنبال نوسانگیری نباشند. یا باید قیمت در بالای 26 هزار تومان تثبیت شود یا اینکه فعلا دست به معامله نزد.

نکته دیگر بحث درهم است که اگر کنترل نشود، به صورت بالقوه می‌تواند نرخ دلار را دچار تغییر کند. با نرخ فعلی درهم، دلار 25,600 تومان می‌ارزد. در نتیجه آربیتراژی بین نرخ دلار و درهم وجود ندارد.

پشت پرده رشد قیمت سکه

برخی دیگر سعی می‌کنند نرخ واقعی دلار را در سکه ببینند. دیروز عصر سکه تا یک قدمی کانال بالاتر رفته بود. تنها 50 هزار تومان بین پیوند بهای سکه و 12 میلیون تومان فاصله وجود داشت، اما در هر حال این فاصله پر نشد و قیمت در معاملات پشت‌خطی به 11 میلیون و 770 هزار تومان عقب‌نشینی کرد. سکه با قیمت فعلی دلار و اونس، 11 میلیون و 700 هزار تومان بدون حباب قیمت می‌خورد. با اینحال در صبح پنج‌شنبه، نزدیک 200 هزار تومان بالاتر معامله شد.

سکه

سکه 12 میلیونی معادل این است که در سطح فعلی اونس، قیمت دلار از مرز 26 هزار تومان گذشته است. سکه به وضعیتی مانند دلار دچار شده است، سطحی که در آن سطح فروش به شکل روانی بالا است. با اینحال برخی معتقدند که به دلیل ریسک بالا در بازار ارز، به سمت سکه رجوع کرده‌اند و همین مسئله رشد قیمت سکه و فاصله گرفتن از قیمت ذاتی را توضیح می‌دهد.

انتشار : ۲۲ شهریور ۱۳۹۹

احتیاط! در منطقه پرخطر دلار قدم نزنید


احتیاط! در منطقه پرخطر دلار قدم نزنید

اقتصاد نیوز : می‌توان سطح فعلی دلار را سُر توصیف کرد، چرا که قیمت به محدوده‌ای نزدیک شده که هر آن امکان بازگشت از آن و لغزش وجود دارد.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، 2 سال پیش، مهر ماه نرخ دلار در بازار آزاد به یکباره خروش کرد و در میانه ماه تا حدود 20 هزار تومان نیز پیش رفت. فضا در آن زمان بسیار ملتهب بود. برخی از دلار 40 هزار تومانی صحبت می‌کردند، و برخی آن را مقدمه‌ای بر فروپاشی اقتصادی می‌نامیدند.

دلار چه کسانی را نقره داغ کرد؟

با اینحال، ورق برگشت و کسانی که دلار را در نرخ‌های 18 هزار تومانی در آن برهه خریداری کردند، نقره داغ شدند، چرا که تا سال 99 دلار رنگ‌ نرخ‌های مهر 97 را دیگر ندید.

اکنون یک مهر دیگر نزدیک است. اخبار سیاسی که مهمترین آنها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است، باز هم می‌تواند این دام را برای نوسانگیران پهن کند. فضای بازار نیز نسبتا نوسانی شده است.

قیمت دلار

 

دلار سقف 26 هزار تومان را تجربه نکرد چون...

اما آغاز یک روند جدید، سد محکمی را پیشرو قرار دارد؛ سقف 26 هزار تومان.

در تیر ماه نرخ ارز در بازار آزاد تا نزدیکی این سطح حرکت کرد، اما نتوانست آن را لمس کند؛ ماکزیمم قیمت دلار در 25,900 تومان لمس شد و بازار برگشت. این بار چه اتفاقی می‌افتد؟

بازار این بار محتاطانه‌تر برخورد کرده و بین 25,300 تا 25,800 تومان در حال نوسان است. هر چه نرخ به سمت دژ محکم نزدیکتر می‌شود، توصیه تحلیلگران به فروش بیشتر می‌شود. اگر نرخ تا لبه 26 حرکت کند و از آن بازگردد، احتمال بازگشت به 23 هزار تومان و در مرحله بعدی تا 20 هزار تومان بالا است. حتی اگر نرخ بشکند هم قدم زدن در آن ترسناک است، مانند دریاچه یخ زده‌ایی که هر آن ممکن است بشکند و نوسانگیران را غرق کند. چرا که مشخص نیست تثبیت نرخ چه زمانی و در چه شرایطی اتفاق می‌افتد.

انتشار : ۲۲ شهریور ۱۳۹۹

سلام سکه به ۱۲ میلیون تومان


سلام سکه به 12 میلیون تومان

اقتصاد نیوز : قیمت سکه امامی در روز پنج شنبه ۲۰ شهریور رنگ ۱۲ میلیون تومان را هم دید.نوسان قیمت سکه در بازار امروز در حدود ۲۰۰ هزار تومان عنوان شد.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، با اینکه امروز بازار ارز روند نسبتا باثباتی را طی کرد و نرخ هر اسکناس آمریکایی در محدوده 25,500 تومان قرار داشت، اما سکه راه دیگری را انتخاب کرد. البته دیروز عصر سکه به فتح قله جدید نزدیک شده بود، با اینحال، لمس 12 میلیون تومان را به آخرین روز هفته موکول کرد.

امروز هر سکه امامی با نرخ 11 میلیون و 805 هزار تومان کار خود را آغاز کرد و دقایقی پیش از مرز 12 میلیون تومان عبور کرد. علاوه بر این، اونس جهانی نیز همچنان روند خود را پیدا کرده و در یک بازه رنج از عصر چهارشنبه قرار گرفته است. البته اونس در ساعات اخیر بار دیگر به نزدیک 1950 دلار رسیده و احتمالا همین عامل فکر رکورد جدید را به سر سکه انداخته است.

با احتساب اونس 1950 دلاری، و دلار 25,570 تومانی، هر سکه امامی معادل 11 میلیون و 740 هزار تومان قیمت می‌خورد. در نتیجه سکه به شکل واضح، دارای حباب مثبت شده است. برخی این حباب مثبت را به ترس معامله‌گران دلار نسبت می‌دهند(جزئیات)، از نظر آنها ترس از معامله در بازار ارز، شناسایی نرخ واقعی دلار را در قیمت سکه ممکن کرده است، در واقع از نظر آنها دلار دارای حباب منفی 500 تومانی شده است

انتشار : ۲۲ شهریور ۱۳۹۹

تضعیف دلار و احیای نسبی طلا


قیمت دلار امروز شنبه 99/06/22 | قیمت یورو و پوند کمی کاهش یافت

لاگارد گفت: داده های دریافتی از آخرین جلسه سیاست پولی ما در ماه ژوئیه نشان دهنده یک بازگشت قوی در فعالیت‌ها است که کاملاً مطابق با انتظارات قبلی است، اگرچه سطح فعالیت بسیار پایین تر از سطح قبل از شیوع ویروس کرونا است.

p><!-- pagebreak

این سخنان امیدوار کننده لاگارد، تصمیم بانک مرکزی اروپا به عدم کاهش نرخ بهره و عدم افزایش میزان کمک‌های حمایتی باعث شد دلار نسبت به یورو تضعیف شود و در نتیحه طلا رو به افزایش برود. قیمت طلا در ساعت 8:15 دقیقه شب با 12 دلار افزایش بروی 1958 دلار است و شاخص دلار با 0.5 درصد کاهش نسبت به روز قبل، بروی 93 واحد قرار دارد.

نمودار طلا

نمودار دلار

افزایش مبتلایان به کرونا، نفت را بیمارتر کرد

قیمت نفت در روز پنجشنبه پس از یک روز افزایشی، تغییر جهت داد، زیرا داده ها نشان داد که ذخایر نفت خام ایالات متحده هفته گذشته به طور غیرمنتظره‌ای افزایش یافتند. در کنار اینها، افزایش موارد کرونا در گزارش دیروز آمریکا از 22 هزار مورد جدید به 30 هزار مورد و نگرانی در مورد بهبود کسادی، تقاضای سوخت را کاهش داد.

معاملات نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت 35 سنت یا 0.9 درصد کاهش یافت و به 37.70 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که چهارشنبه صعود 3.5 درصدی را ثبت کرده بود. معاملات نفت برنت نیز پس از افزایش 2.5 درصدی در روز چهارشنبه، 24 سنت یا 0.61٪ کاهش یافت و به 40.54 دلار در هر بشکه افول کرد.

تحلیلگران ای‌‌ان‌زی به سی‌بی‌اس در یادداشتی گفتند: بازار نفت تحت فشار قرار دارد، هم تقاضا تقلیل یافته و هم افزایش عرضه. وی همچنین اظهار کرد که واردات چین به احتمال زیاد به حداکثر سهمیه واردات نفت خام سالانه خود می رسد که خبر بدی برای نفت خام خواهد بود.

با افزایش موارد ویروس کرونا در چندین ایالت ایالات متحده، داده های موسسه نفت آمریکا چهارشنبه نشان داد: ذخایر نفت خام این کشور در هفته منتهی به 4 سپتامبر 3 میلیون بشکه افزایش یافت. این رقم در مقایسه با پیش بینی 1.4 میلیون بشکه‌ای تحلیلگران تغییر نسباً مهمی‌است.

نمودار نفت خام

انتشار : ۲۲ شهریور ۱۳۹۹

تیر اروپا به دلار آمریکا


تیر اروپا به دلار آمریکا

اقتصاد نیوز : اظهار نظرهای خوش بینانه امروز بانک مرکزی اروپا، دلار آمریکا را تضعیف کرد و به افزایش قیمت طلا در روز پنجشنبه منجر شد. همچنین با پر شدن انبار‌های ذخیره نفت و افزایش موارد مبتلایان به کرونا در آمریکا، قیمت نفت خام امروز رو به کاهش گذاشت.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، پس از نطق کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، دلار آمریکا به شدت از بالاترین سطح یک ماهه سقوط می کند و قیمت طلا با 20 دلار افزایش تا 1966 دلار پیش‌ می‌رود. لاگارد در نطقش خاطرنشان کرد که علاوه بر ثبات نرخ بهره بروی 0.0 درصد ماه گذشته، سیاست کمک مالی بانک مرکزی به خوبی نتیجه بخش بوده و هیچ افزایشی در محرک مالی صورت نخواهد گرفت.

لاگارد

لاگارد: هیچ‌گونه نیازی به تغییر سیاست‌های پولی نیست

پیش از جلسه، انتظارات بسیاری وجود داشت که بانک مرکزی اروپا اقدامات محرک جدیدی را انجام دهد که باعث کاهش ارزش یورو در برابر دلار آمریکا شود و به نوبه خود به قیمت طلا آسیب برساند. اما این انتظارات همگی پس از سخنان لاگارد نقش بر آب شد.

لاگارد با بیان اینکه بانک مرکزی اروپا هیچ تغییری در سیاست پولی خود انجام نمی‌دهد، گفت: نرخ بهره بدون تغییر در همان 0.00 درصد باقی خواهد ماند. در جریان این کنفرانس مطبوعاتی، لاگارد گفت که برنامه حمایت مالی بانک مرکزی اروپا در تثبیت بازارهای مالی موثر و کارآمد است و نیازی به تغییر در این زمینه نیز وجود ندارد. اگرچه بانک مرکزی اروپا تصمیم ندارد برنامه حمایتی را افزایش دهد، وی افزود که کمیته انتظار دارد از بودجه 1350 میلیارد یورویی که به این برنامه‌های حمایتی اختصاص داده شده است استفاده کامل کند.

طبق آخرین پیش‌بینی‌‌های کارکنان بانک مرکزی اروپا که امروز منتشر شد، این بانک تورم را برای بقیه سال جاری در حدود 0.3 درصد حفظ می کند و سپس در سال 2021 به 1.0 درصد افزایش می‌دهد، در حالی که تخمین قبلی 0.8 درصد بود. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2022 تورم بدون تغییر نسبت به پیش‌بینی قبلی، یعنی به 1.3 درصد افزایش یابد.

با توجه به رشد اقتصادی، پیش‌بینی‌های اولیه کارکنان بانک مرکزی اروپا انتظار دارند انقباض اقتصادی 8 درصدی در سال جاری صورت‌گیرد، در حالی که پیش بینی قبلی کاهش 8.7 درصدی بود. همچنین پیش‌بینی می‌شود در سال 2021 اقتصاد منطقه یورو 5 درصد رشد کند، در حالی که برآورد قبلی 5.2 درصد بود.

انتشار : ۲۲ شهریور ۱۳۹۹

گذرگاه حساس در بازار دلار


گذرگاه حساس در بازار دلار+جدول ونمودار

اقتصادنیوز : با رسیدن قیمت ها به سقف‌های تاریخی، بازار دلار و سکه در موقعیت حساسی قرار گرفته اند.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز برخی از معامله‌گران از یک سو به دنبال بردن قیمت به سطوح بالاتر هستند که جذابیت بازار برای ورود تقاضاهای جدید را می‌تواند بسیار بالا ببرد و از سوی دیگر در هراس هستند که بازارساز یک بار دیگر از این نقاط، قیمت را دچار ریزشی قابل توجه کند. اتفاقی که در اواخر تیرماه رخ داد.

در چنین شرایطی، بازیگران حرفه ای معمولا از معاملات فاصله می‌گیرند و در حالی که تماشاچی اتفاقات بازار هستند، در کمین هستند که خود را با اتفاقات آینده، هماهنگ کنند. این در حالی است که تازه‌کارها با هیجان به دنبال ورود به بازار هستند. آن ها از رشد بیشتر قیمت و جا ماندن از بازار هراس دارند. بازیگران حرفه ای تا سقف شکسته و قیمت بالای آن تثبیت نشود، با قدرت در محدوده خرید قرار نمی گیرند؛ همین مساله می تواند فرصت مناسبی را در اختیار بازارساز قرار دهد که با قدرت نمایی، کمی قیمت ها را از سقف های تاریخی دورتر کند.

روند تغییرات قیمت دلاردر هفته سوم شهیرویر

سکه در پیچ تاریخی

سکه روز پنج شنبه در مقطع کوتاهی مرز 12 مییلون تومانی را لمس کرد و در اواخر روز روی عدد 11 میلیون و 970 هزار تومان قرار گرفت؛ سکه در تمام ادوار تاریخ، در چنین سطح قیمتی به کار خود پایان نداده بود. برخلاف سکه، روز پنج شنبه دلار وضعیت آرام تری داشت و معامله گران عمدتا سعی کردند با حفظ سطح 25 هزار و 500 تومانی به دنبال بردن دلار به کانال 26 هزار تومانی باشند. آخرین قیمت دلار در محدوده 25 هزار و 650 تومانی ثبت شد که بسیار نزدیک به سقف تاریخی 25 هزار و 900 تومانی بود. به طور خلاصه وضعیت معامله گران ارز و سکه در روز پنج شنبه با هم متفاوت بود. سکه بازان با هیجان به دنبال شکستن مرز مقاومتی 12 میلیون تومانی بودند؛ حال آنکه برای بازیگران دلار، محکم کردن کف قیمتی اهمیتی بیشتری داشت. درهم کاران هم در روز پنج شنبه بیشتر تلاش می‌کردند که سطح 7 هزار تومانی را حفظ کنند. فضای احتیاطی در 2 بازار درهم و دلار مشهود بود.

روند تغییرات قیمت سکه در هفته سومشهیرویر

درخشش دوباره سکه کوچک

ربع سکه یک بار دیگر در صدر جدول بازدهی هفتگی قرار گرفت. این فلز گران بها که در هفته منتهی به 14 شهریور، بیشترین بازدهی را به دست آورده بود، در هفته جاری نیز بیش از 5/7 درصد رشد کرد و از قیمت 3 میلیون و 160 هزار تومان به بهای 3 میلیون و 400 هزار تومان رسید. سکه امامی با ثبت 6.9 درصد افزایش در رتبه دوم جدول بازدهی قرار گرفت. این فلز گران بها طی این هفته یک کانال قیمتی را تقریبا طی کرد و از نقطه 11 میلیون و 200 هزار تومانی به نقطه 11 میلیون و 970 هزار تومانی رهسپار شد.

جدول تغییرات قیمت سکه در هفته سومشهیرویر

دلار هم در هفته منتهی به 21 شهریورماه، با قدرت از کانال 24 هزار تومانی عبور کرد و با 6 درصد رشد، فاصله خود را با مرز 26 هزار تومانی، به 350 تومان رساند. بدترین بازدهی هفتگی هم مانند هفته گذشته متعلق به شاخص کل بورس بود. این شاخص در هفته ای که گذشت، 4 ونیم درصد از ارزش خود را از دست داد.

جدول بازدهی بازارها در هفته سوم شهیور

انتشار : ۲۲ شهریور ۱۳۹۹

ظهور دو صف متفاوت در بازارها


قیمت دلار امروز سه شنبه 99/06/18 | افزایش قیمت ها در بازار آزاد + جدول

این صرافی‌ها دسترسی به منابع ارزانی دارند و قرار است این منابع را به بازار تزریق کنند. به‌عنوان‌مثال، گفته می‌شد که امروز قیمت دلار در بازار متشکل در محدوده 22 هزار و 800 تا 22 هزار 850 تومانی بوده است. این در حالی بود که بر تابلوی صرافی‌های بانکی عدد 22 هزار و 750 تومان در ابتدای روز درج شد.

p><!-- pagebreak

صرافی‌های عادی می‌توانستند ارز را باقیمت نزدیک به صرافی ملی تهیه کنند و بعد گران‌تر از صرافی‌های بانکی به برخی مشتری‌های خود که در صف قرارگرفته بودند، بفروشند.

از آن‌طرف هر چه فاصله قیمت در بازار آزاد باقیمت بازار متشکل بیشتر می‌شود مردم بیشتری برای خرید دلار ارزان هجوم می‌آورند یکی از فعالان بازار می‌گویند در ابتدای نیمه دوم روز که قیمت وارد کانال جدید شد تقاضا در بازار به‌شدت بالا رفت.آنان اعتقاددارند توزیع دلار ارزان در حال تهییج معامله گران و ایجاد صف مقابل صرافی‌ها است.

 

با توجه به آنکه حجم مبادلات صرافی‌ها بسیار زیاد است، می‌توان گفت روزانه سود بسیار زیادی را از این فاصله‌ها کسب می‌کنند. هم‌چنین گفته می‌شود، برخی از صرافی‌ها با ارقام بالاتری ارز خریداری‌شده از بازار متشکل را عرضه می‌کنند یا اینکه ارز خریداری‌شده را عرضه نمی‌کنند و به دنبال آن هستند که با بالا رفتن قیمت‌ها، در نرخ‌های بالاتر آن را در بازار آزاد عرضه کنند.

درحالی‌که از طریق خرید ارز ارزان در بازار متشکل رانت توزیع می‌شود، در سامانه نیما، با رفتن دلار به محدوده 21 هزار و 500 تومانی، قیمت به بازار آزاد نزدیک‌تر شد.

درهم آرام نشد، دلار کانال جدید را فتح کرد

همان‌طور که در گزارش دیروز«اقتصاد نیوز» اشاره‌شده بود، اگر بازار ساز قصد دارد، قیمت دلار را مدیریت کند، باید نرخ حواله درهم را به زیر 6 هزار و 800 تومان ببرد. روز سه‌شنبه نه‌تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه درهم به‌سوی سوپر کانال 7 هزارتومانی حرکت کرد و در مقاطعی از روز روی عدد 6 هزار و 950 تومان قرار گرفت. درهم تقریباً در محدوده 6 هزار و 850 تومان آغاز به کارکرد و در اواخر روز با عقب‌گرد از سقف روزانه روی عدد 6 هزار و 925 قرار گرفت.

نمودار روند ارزش درهم 18 شهریور

در بازار ارز نیز از همان ابتدای روز قدرت افزایشی دلار مشخص بود، چراکه خیلی زود به بالای کانال 25 هزارتومانی رفت و در ادامه روز نه‌تنها از این سطح عقب ننشست، بلکه به‌سوی محدوده 25 هزار و 300 تومانی شتافت.

دلار بر صدر جدول بازدهی

دلار توانست با عبور از کانال 25 هزارتومانی حدود 2 درصد رشد قیمت را به ثبت برساند و در صدر جدول بازدهی روزانه قرار بگیرد.

نمودار بازدهی بازارها 18 شهرویر

در رتبه آخر هم مانند روز گذشته، شاخص کل بورس قرار گرفت که بیش از 2 درصد از ارزش خود را از دست داد. سکه هم امروز به‌واسطه حرکت کاهشی اونس و قرار گرفتن در یک سطح مقاومتی قوی، کمتر از دلار و در حدود یک درصد افزایش پیدا کرد.

جدول ارزش سکه وارز در 18 شهریور

انتشار : ۱۹ شهریور ۱۳۹۹

سرچشمه دلار ارزان کجاست؟


سرچشمه دلار ارزان کجاست؟ ظهور دو صف متفاوت در بازارها+نمودار

اقتصادنیوز : تقریباً تمام صرافی‌هایی که این روزها باقیمت پایین‌تری نسبت به بازار آزاد اقدام به فروش دلار می‌کنند، ارز خود را از بازار متشکل تهیه‌کرده‌اند. بازار متشکل ارزی، بازاری است که در آن تنها بازیگران بزرگ حضور دارند، یعنی، بانک مرکزی، بانک‌ها و صرافی‌ها.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز در روزهای که سهامداران در صف های فروش دست و پا می زنند معامله گران بازار ارز در صف خرید شانس خود را امتحان می‌کنند.تصویر صف ها در اقتصاد ایران البته یک ریشه دارد مداخله.جایی که بازار ساز دوست دارد شاخص بالا برود صف فروش ایجاد شده است و جایی که بازارسازش دوست دارد قیمت پایین بیاید صف خرید شکل‌گرفته است.

یکی ازاقتصاددانان به طنز می گوید:اگر دولت دوست دارد بورس صعود کند و دلار نزولی شود جا و سیاست های بازار ساز را عوض کند شاید نتیجه بهتری بگیرد.چون دولت در حال حاضر در حافظ از ترس ریزش محدودیت گذاشته و پول تزریق می کند تا شاخص بالا رود و در دیگری از بیم صعود ارز ارزان در مقایسه با بازار توزیع می کند.در هر دو هم تا به امروز نتیجه نگرفته بنابراین این سیاست ها اگر اثر بخش بود تا کنون جواب داده بود نه اینکه صف ها را در دو طرف سنگین تر کند.

مسابقه رانت ارزی

آیا فقط خریداران دلار ارزان از شرایط این روزهای بازار ارز سود برده‌اند؟ در جواب این سؤال، به‌صراحت می‌توان گفت:«خیر». عرضه‌کنندگان ارز نیز در 7 روز اخیر سود مناسبی را از فروش دلار به دست آورده‌اند. اینجا شاید یکی از معدود بازارها و شرایط معاملاتی شکل‌گرفته است که عرضه‌کننده و متقاضی از یک سود رانتی برخوردار شده‌اند.

اما عرضه‌کنندگان، ارز ارزان خود را از کجا به دست می‌آورند و چگونه از فروش آن، سود خوبی را کسب می‌کنند؟

نمودار روند ارزش دلار18 شهریور

چیزی به نام بازار متشکل ارزی

تقریباً تمام صرافی‌هایی که این روزها باقیمت پایین‌تری نسبت به بازار آزاد اقدام به فروش دلار می‌کنند، ارز خود را از بازار متشکل تهیه‌کرده‌اند. بازار متشکل ارزی، بازاری است که در آن تنها بازیگران بزرگ حضور دارند، یعنی، بانک مرکزی، بانک‌ها و صرافی‌ها.

سازوکار بازار در شرایط کنونی به این صورت است که صرافی‌های عادی، ارز را از صرافی‌های بانکی یا نماینده‌های بانک مرکزی خریداری می‌کنند و بعد طبق گفته یکی از بازیگران رسمی، صرافان موظف می‌شوند که ظرف سه روز کاری، ارز خریداری‌شده را به مردم عادی عرضه کنند. سود کار از همین خریدوفروش به دست می‌آید. درواقع صرافی‌های عادی، ارز را باقیمت پایین‌تری از بازار متشکل تهیه می‌کنند و بعد دوباره باقیمت بالاتری نسبت به صرافی‌های بانکی در بازار آزاد به فروش می‌رسانند.

انتشار : ۱۹ شهریور ۱۳۹۹

روند افزایشی دلار


ورود دلار به کانال جدید

وصیه کارشناسان این است که بازارساز در وهله اول، فرصت آربیتراژی موجود را از بین ببرد و در وهله دوم، به تسکین انتظارات بپردازد.

p><!-- pagebreak

گرچه از نظر تحلیلگران تکنیکال، تا زمانیکه سقف 26 هزار تومان نشکند، نمی‌توان از آغاز روند افزایشی صحبت کرد، نرخ ارز ممکن است به محدوده 26 هزار تومان بار دیگر برخورد کند و در آن سطح با تشکیل سقف دوقلو، وارد مرحله ریزشی شود. این مسئله ریسک را برای نوسانگیران افزایش می‌دهد. گرچه به دلیل ریسک‌های عدم قطعیت موجود در فضای سیاسی، برخی معتقد هستند که کنترل بازار از بازیگران بزرگ به دست نوسانگیران افتاده و همین مسئله موجب نوسان نرخ در هفته اخیر شده است.

گروهی از تحلیلگران بر این باورند یک عامل مهم نوسانات ارزی در هفته اخیر، فضای بازار سهام بوده است. بسیار سعی شده که این حس القا شود که صف فروش در بازار سهام، مساوی با صف خرید در بازار ارز است. از نظر این عده، پول‌های خارج شده از بورس به سمت بازار دلار حرکت می‌کند و تقاضا را شدت می‌بخشد. در حقیقت، این تفسیری است که بسیاری از تحلیلگران بورسی سعی در القای آن دارند تا سیاستگذار کلان اقتصادی به هر قیمتی از بازار سهام حمایت کند؛ چرا که از نظر آنها ریزش بورس به فروپاشی اقتصادی و جهش نرخ ارز می‌انجامد. اما واقعیت است که احتمال ورود پول‌های خرد وحشت زده از بورس، به بازار پرریسک دیگر کم است، چرا که معمولا سهامداران خرد پس از ضرر سنگین، ترجیح می‌دهند تا به طور کلی از فضای بازارهای مالی دور بمانند. مسئله دیگر در مورد بازیگران بزرگ بازار سهام است، در این باره نیز فعلا بازیگران بزرگ مکلف به حمایت از بازار سرمایه هستند و فرصت خروج پول از آن را ندارند. ضمن اینکه آمارها نشان می‌دهد که از 25 مرداد در حدود 11 هزار میلیارد تومان پول از بورس خارج شده است، حتی اگر نصف این رقم به بازار ارز سرایت می‌کرد به معنی خرید حدود 230 میلیون دلار بوده است، که می‌توانست روزی 11 تا 12 میلیون دلار تقاضا برای بازار ارز ایجاد کند. این در حالی است که تا هفته گذشته صرافی‌ها نیاز به حدود 3 میلیون دلار در روز داشته‌اند. علاوه بر این ریزش بورس از قله، از 19 مرداد ماه آغاز شده است و بازار در حدود یک ماه است که با هیجانات شدید منفی دنبال می‌شود، در حالیکه بازار ارز تنها در یک هفته اخیر وارد نوسان شده است. در نتیجه نمی‌توان خط و ربط ریزش بورس با صعود ارز را چندان جدی تلقی کرد؛ هر چند برخی از معامله‌گران ارزی از ورود رئیس کل بانک مرکزی به موضوع بورس، چنین برداشتی را کردند.

انتشار : ۱۹ شهریور ۱۳۹۹

آغاز روند جدید در بازار ارز


قیمت یورو امروز سه شنبه 99/06/18

دیشب بانک مرکزی در واکنش به تحولات بازار بیانیه‌ای صادر کرد و خبر داد که حجم تقاضای روزانه در بازار رسمی اسکناس طی چند روز اخیر رقمی بین ۵ تا ۸ میلیون دلار بوده است.

p><!-- pagebreak

این در حالی است که در هفته گذشته، تزریق اسکناس در حدود 3 میلیون دلار در روز بوده است. در نتیجه با وجود تزریق بیشتر، نرخ در حال افزایش بوده که نشان می‌دهد نرخ تعادلی در حال تغییر است.

اگرچه بازارساز ارزی معتقد است که شکل‌گیری نرخ‌های اسمی بالای ارز در بازار غیررسمی، عمدتاً ناشی از انتظارات و نه عوامل بنیادین، است. بازارساز تقاضای واقعی را در نظام بانکی و صرافی‌های بانکی می‌بیند. با اینحال، انتظارات نقش مهمی در شکل‌گیری موج‌های بعدی تقاضا دارد و سیاستگذار نیز به این امر واقف است. کمااینکه سعی کرده با انتشار اخبار پی‌درپی از تزریق اسکناس شیب انتظارات را معکوس کند. اما استراتژی که بازارساز به ناچار برگزیده، باعث شده تا حتی صرافی‌ها هم از عرضه به بازار سرباز زنند.

از نظر برخی تحلیلگران بازارساز ارزی در شرایط فعلی باید بر اساس تراز تجاری به دنبال نرخ تعادلی باشد؛ اگر به همان میزان سال گذشته عرضه ارز برای واردات انجام شده و نرخ در حال افزایش است، معنی‌اش این است که بازارساز نباید به تقابل با نرخ رود. بر اساس آخرین داده‌ها 15 میلیارد دلار برای واردات هزینه شده که در حدود یک سوم آن متعلق به کالاهای اساسی و دارو است.

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

ورود دلار به کانال جدید


ورود دلار به کانال جدید

اقتصاد نیوز : دلار نتوانست خود را در عقربه‌های ساعت حبس کند؛ مرز ۲۴ هزار تومان رد شد و به ۲۵ هزار رسید.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، نرخ هر دلار آمریکا در بازار تهران لحظاتی قبل به 25 هزار تومان رسید. سطحی که بازارساز ارز برای مدتی توانسته بود نرخ را از آن دور نگه دارد و به میانه کانال 22 نیز برساند، اما این اتفاق نتوانست چندان دوام بیاورد.

تصویری که دیروز از بازار ارز پخش شد، صف‌ شلوغ مقابل صرافی‌ها بود. صف‌هایی که به واسطه استراتژی جدید بازارساز ایجاد شده بودند.البته بازار ساز اعتقاد دارد این صف‌ها واقعیت ندارد و بیشتر هیجان‌سازی در فضای مجازی است اما در غیبت یک دیپلماسی ارتباطی، این صحنه‌ها به عنوان یک اتفاق محتوم جا می‌افتد. البته برخی تحلیل‌گران اعتقاد دارند فارغ از نمایش صف‌ها فشاری که به بازار ساز برای کاهش قیمت وارد شده، قدرت مانور برای کنترل نوسان را گرفته است. بازارساز ارزی طی روزهای اخیر ناچار شد که نرخ صرافی را از بازار آزاد دور نگه دارد. اما این استراتژی در عمل نتیجه نگرفت و نتوانست سیگنال کاهشی به بازار دهد یا از حجم تقاضا بکاهد. به نظر می‌آمد که موجب خلق تقاضای جدید شد و حتی افرادی هم که به بازار ارز توجه نمی‌کردند، نظرشان عوض شود. چرا که افراد می‌توانستند با فرصت آربیتراژی موجود، از یک سود 4 میلیون تومانی در یک روز بهره‌مند شوند و همین عامل، صف‌های طویل را مرتب کرد.

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

باقی‌ماندن قیمت جهانی طلا در محدوده نوسانات یک ماهه اخیر


باقی‌ماندن قیمت جهانی طلا در محدوده نوسانات یک ماهه اخیر

اقتصادنیوز : قیمت امروز اونس طلا بین ۱۹۳۵ و ۱۹۲۲ دلار - ۱۳ دلار- نوسان داشت. قیمت آن اکنون ۳ دلار کاهش داشته و بر روی ۱۹۲۵ قرار دارد. شاخص دلار نیز در ادامه روند افزایشی به نیمه دوم ۹۳ رسیده است.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز ارزش طلا امروز با رشد قیمت دلار کاهش یافت، اما در محدوده یک ماهه اخیر متوقف شد، طبق نظر تحلیلگران تا سرمایه‌گذاران در انتظار خبری از سیاست بانک مرکزی اروپا هستند اتفاق چشمگیری رخ نخواهد داد.

سد شکست ناپذیر طلا

قیمت طلا امروز با باز شدن بازارها ابتدا نزدیک به 10 دلار کاهش داشت و سپس به حدود قبلی یعنی 1930 دلار بازگشت. با این حال دقایقی پیش با انتشار آمار تولید ناخالص داخلی اروپا قیمت اونس طلا دوباره 10 دلار کاهش داشت و به قیمت 1920 دلار، سطح حمایتی یک ماهه اخیر رسید. تولید ناخالص داخلی اروپا از منفی 12.1 درصد و منفی 15 درصد سالانه به‌ترتیب به منفی 11.8 درصد ماهانه و منفی 14.7درصد سالانه رسید. این درحالیست که پیش‌بینی می‌شد این آمار ثابت و بدون تغییر منتشر شوند. همان‌طور که درچند هفته گذشته گفته شده، این نوسانات فعلاً قدرت شکست کف 1900 را ندارند و بیشتر به عنوان فرصت خرید برای سرمایه‌گذاران بلند مدت طلا تلقی می‌شوند.

نمودار طلا

در بازار طلا همه چشم‌ها اکنون بانک مرکزی اروپا خیره شده است، تا ببینند آیا این بانک در روز چهارشنبه برای افزایش فشار تورم اقدامی انجام می دهد یا خیر. گرچه اقدامات محرک جدید از بانک مرکزی اروپا باعث تقویت دلار آمریکا و در نتیجه کاهش قیمت طلا می شود، تحلیلگران گفته اند که سرمایه گذاران باید از این نوسانات کوتاه مدت عبور کنند و روی تصویر بزرگ‌تر تمرکز کنند. زیرا بنظر می‌رسد یک دوره جدید در رقابت جهانی کاهش ارزش پول در حال صورت گرفتن است.

شاخص دلار در ادامه روند 5 روزه صعود

ارزش دلار در 5 روز گذشته 1 درصد و در 24 ساعت گذشته نزدیک به 0.5 درصد افزایش داشته است. آخرین باری که قیمت دلار در حد 93.30 رسیده بود 2 هفته‌ پیش بود، بعد از آن به 92.10 سقوط کرد. بنظر می‌رسد دلار بین همین دو حد یعنی 93.50 و 92 در نوسان باقی بماند، زیرا بیش از 1 ماه است که پس سقوط از 97 واحد مانند طلا در این محدوده باقی مانده است. برخلاف طلا با توجه چشم‌انداز اقتصادی مبنی بر کاهش نرخ بهره و افزاش تورم به نظر می‌رسد مرحله بعدی دلار نزولی باشد.

نمودار شاخص دلار

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

قیمت یورو امروز


قیمت یورو امروز دوشنبه 99/06/17

اقتصادنیوز: قیمت یورو در بازار آزاد کمی افزایش داشت. امروز یورو نسبت به روز قبل ، با ۲۵۰ تومان کاهش ، ۲۸,۸۸۷ تومان نرخ گذاری شد.

p><!-- pagebreak

 

4

قیمت گرم طلا ۱۸ عیار امروز

در بازار امروز هر گرم طلا ۱۸ عیار نسبت به روز قبل ، با ۵۷۷۱ تومان افزایش، ۱,۱۰۵,۳۰۹ (یک میلیون و یکصد و پنج هزار و سیصد و نه ) تومان نرخ گذاری شد.

6

آخرین نرخ سکه

همچنین سکه با افزایش ۰.۴۳ درصدی نسبت به روز قبل ، ۱۱,۴۰۰,۰۰۰ (یازده میلیون و چهارصد هزار) تومان معامله شد.

1

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

جنگ خبر خوب و بد در بازار ارز


جنگ خبر خوب و بد در بازار ارز

اقتصاد نیوز : دیروز دلار در بازار آزاد در حدود ۳۰۰ تومان نوسان کرد و از ۲۴,۸۰۰ تا ۲۴,۵۰۰ تومان رژه رفت. علیرغم پمپاژ خبرهای خوب و سعی بازارساز در کنترل انتظارات، اما به نظر همچنان خبرهای بد که عمدتا متاثر از سیاست هستند، نبض بازار را در دست دارد.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، دیروز نرخ صرافی با افزایش 150 تومانی کار را آغاز کرد و این سیگنال را به بازار داد که بازارساز به دنبال تغییر استراتژی برای کنترل بازار است. با اینحال، نرخ تا عصر در همان سطح صبح باقی ماند و هیچ تغییری نکرد(جزئیات). این مسئله موجب شد تا همچنان نرخ صرافی از بازار، 2 هزار تومان عقب‌تر بایستد. کمااینکه امروز صبح نیز نرخ صرافی در همان سطح قبلی به روی تابلو رفته است.

2 روز از هفته گذشت و بازار نشان داد که به خبر عرضه‌های سنگین بی‌تفاوت است؛ ضمن اینکه با اختلاف نرخ صرافی و بازار، یک عرضه اضافی برای دریافت سود نیز ایجاد شده که می‌توان از آن به عنوان عرضه‌های آربیتراژی نام برد.

در واقع تصویری که بازارساز از بازار ارز ایجاد کرده، به این شکل است: عرضه‌های سنگین بازارساز به علاوه عرضه‌های آربیتراژی توانسته است که نرخ را زیر 25 هزار تومان نگه دارد؛ اگر یکی از این دو فاکتور حذف شود چه اتفاقی می‌افتد؟

از نظر برخی کارشناسان بازار ارز از نظر انتظارات، با خبر عرضه‌های سنگین اقناع نشد و تاریخ مصرف این مدل خبرها رو به اتمام است، ضمن اینکه در صورت جواب نگرفتن از عرضه‌های سنگین یک مسئله هویدا می‌شود: سطح تقاضا به شدت بالا است که علت آن را باید سیاستگذار ارزی توضیح دهد.

برخی تحلیلگران بالا بودن سطح تقاضا را به اخبار سیاسی مربوط می‌دانند؛ در واقع برخی نگران بازگشت مکانیزم ماشه هستند که تا حدود 2 هفته دیگر تعیین تکلیف می‌شود، با اینکه قرائن حاکی از آن است که احتمالا آمریکا در پیشبرد این طرح با شکست مواجه می‌شود. از نظر این دسته از تحلیلگران، آنچه که کنترل بازار را برای سیاستگذار ارزی سخت‌تر از گذشته کرده، این علامت سیاسی برای برخی فعالان اقتصادی است. از آن سو، برخی از رشد نرخ دلار به کانال‌های حتی 30 تا 40 هزار تومان به دلیل ریسک انتخابات آمریکا سخن می‌گویند، این مسئله نیز بر انتظارات منفی برخی از فعالان و حتی مردم دمیده است. اما بزرگ نشان دادن انتخابات آمریکا، و القای این سیگنال که انتخاب بایدن امتیاز بسیار زیادی برای ایران به همراه خواهد داشت، در انتظارات منفی بازار ارز دخیل بوده که کنترل چنین المان‌هایی از دست سیاستگذار ارزی خارج است.

از نظر کارشناسان، بازارساز باید اولویت اول خود را بر این موضوع قرار دهد که چطور فیتیله انتظارات را در بازار ارز خاموش کند، کاری سخت که احتمالا از مسیرهای پیموده شده قبلی نمی‌گذرد.

اتفاقات بازار ارز، مسیر سکه را نیز رقم خواهد زد؛ چرا که امروز هم بازارهای جهانی به دلیل روز کارگر تعطیل هستند(جزئیات). سکه دیروز در روند نسبتا کاهشی محکمی حرکت کرد. با اینحال همچنان سکه دارای حباب است و ظرفیت کاهش از 11 میلیون و 300 هزار تومان را هم دارد؛ کما اینکه در معاملات پشت خطی این اتفاق افتاده است. با اینحال، رشد سکه از این سطح نشان خواهد داد که بازار سکه، دلار 25 هزار تومانی را پیش‌بینی می‌کند؛ کاهش بهای سکه به زیر 11 میلیون تومان نیز می‌تواند سیگنالی از آمادگی دلار برای ورود به کانال پایین‌تر باشد.

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

طلا یا دلار؛ برنده کدام‌یک خواهد بود؟


طلا یا دلار؛ برنده کدام‌یک خواهد بود؟

اقتصادنیوز : امروز باوجود تعطیلی آمریکا و کانادا بازار اونس طلا، شاخص دلار، نفت خام و رمزارز بیت کوین تغییراتی اندک داشتند.

p><!-- pagebreak

امروز در بازار نیمه تعطیل جهان چه می‌گذرد؟

اگرچه توان تاثیر‌گذاری این بازار‌ها بر اونس طلا، به اندازه بازار بورس کلای نیویورک نیست، اما قیمت لحظه‌ای اونس طلا 3 دلار تا کنون کاهش قیمت داشته و به قیمت 1931 دلار رسیده است. دلیل کاهش نامحسوس، افزایش بسیار اندک و 0.10 درصدی شاخص دلار به 92.90 بوده است.

بازار‌ها

از نگاه تحلیل‌گران، مهمترین محرک تأثیر گذار این هفته بر بازار طلا، شاخص دلار خواهد بود. به گفته بیل باروش از بلو‌لاین‌فیوچرز «حال نوبت دلار است که افزایش یابد». البته این افزایش به گفته تحلیل‌گران دیگر، مانند نیل‌ کریستینسن از کیتکو و بارت ملیک از تی‌دی سیکیوریتیز کوتاه مدت و محدود خواهد بود. دلیل آن نیز، سقف 94 واحدی شاخص دلار و چشم‌انداز تورمی اقتصادی آمریکا است.

نمودار شاخص دلار

نزولی شدن قیمت ها در بازار نفت خام و بیت کوین

بازار قیمت نفت خام نیز روندی نزولی دارد و 0.5 درصد نسبت به دیروز قیمت آن کاهش داشت. قیمت فعلی نفت خام بر روی 39.2 دلار قرار دارد.

همچنین روند رمزارز بیت‌کوین که در ماه گذشته ریزشی بود، دیروز باز هم 1.32 درصد کاهش قیمت داشت و در کانال 1100 دلار در حال نوسان است.

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما