محل لوگو
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

عرضه سنگین درهم به بازار ارز


عرضه ۳۰۰ میلیون درهم به بازار ارز در نخستین روز هفته

اقتصادنیوز : بازار ساز با هدف پاسخگویی به نیازهای واقعی بازار و در راستای اظهارات دیروز رییس کل بانک مرکزی مبنی بر اقدامات تدریجی این بانک برای تعمیق بازار ثانویه امروز ۳۰۰ میلیون درهم به صورت حواله در بازار ثانویه عرضه کرد.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، همزمان با افزایش فعالیت دلالان و سفته بازان، در روزها و هفته های اخیر، عرضه ارز توسط بازار ساز رو به فزونی گذاشته به طوری که به گفته کارشناسان، نیاز واقعی بازار به ارز، تامین شده و کمبودی در این بخش وجود ندارد.

بر این اساس، امروز ۳۰۰ میلیون حواله درهم توسط بازارساز در بازار ثانویه عرضه شده است که نشان‌دهنده پاسخ گویی کامل به نیاز متقاضیان و اشباع بازار است.

اقتصاد کشور در حالی سال ۱۳۹۹ را آغاز کرد که بعد از دو سال مقاومت در برابر جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، توانسته بود پایداری نسبی را بر شاخص های اصلی اقتصاد کشور حاکم سازد، اما بروز بحران کرونا، تعادل حاکم بر تجارت و بازرگانی کشور را بر هم زد، این فرصت را برای دشمنان کشور از یک سو و فرصت طلبان اقتصادی از سوی دیگر فراهم آورد تا فشار بیشتری را بر اقتصاد کشور وارد کنند.

اما ارکان اقتصادی کشور همچنان به مقاومت خود ادامه می دهند و در این راست عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته در گفت وگو با ایرنا در این خصوص تاکید کرد: بانک مرکزی تمام تلاش خود را برای ایجاد تعادل در بازار حواله تجاری و کنترل نرخ آن به کار خواهد بست.

ثبت ۴۵۰ میلیون یورو معاملات در سامانه نیما طی هفته آخر شهریور که رکورد انجام معاملات هفتگی در این سامانه را شکست، نشان دهنده حمایت جدی بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان و صادرکنندگان کشور است.

به گفته کارشناسان افزایش سرعت بازگشت ارزهای حاصل از صادرات به بازارهای داخلی مهمترین دلیل ثبت این رکورد می‌تواند باشد. مساله ای که بانک مرکزی با حمایت دولت طی سه ماه گذشته به صورت مجدانه در پی برخورد با صادرکنندگان متخلف بوده است که از اخرین اقدامات در این زمینه ارجاع سومین لیست از صادرکنندگان متخلف، از ابتدای مردادماه تاکنون به قوه قضاییه برای طی کردن تشریفات مخصوص حقوقی برخورد با این متخلفان است.

همچنین سیاست جدید بانک مرکزی مبنی بر جواز فروش ارز به پتروشیمی ها، فولادی ها و معدنی ها به صرافی های مجاز، نیز تاثیر بسزایی در مقابله با تلاش سفته بازان و نوسان گیران برای تقویت انتظارات تورمی داشته است.

با وجود تمام این اقدامات اما نباید از یاد برد که در موازات این تلاش های دولت ایران برای کنترل بازار، دولت ترامپ در آمریکا در طی هفته های اخیر با انجام تبلیغات سنگین رسانه ای و سیاسی پیرامون مسئله عملیاتی شدن مکانیسم ماشه، تمام تلاش خود را برای به زانو درآوردن اقتصاد کشور انجام داده است.

طبق نظر کارشناسان حوزه بانکی و ارزی در هفته گذشته و پس از ناکامی آمریکا در همراه سازی سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در عملیاتی کردن مکانیسم ماشه و همچنین روند سرعت گرفتن بازگشت ارزهای صادراتی طی روزهای اخیر، شاهد توقف میل صعودی قیمت ارز در بازار داخلی بوده ایم و پیش بینی می شود با اقداماتی مشابه آنچه که بانک مرکزی امروز برای تعمیق بازار ثانویه انجام می شود، شاهد ایجاد تعادل و آرامش در بازار ارز باشیم.

انتشار : ۵ مهر ۱۳۹۹

سرگیجه معامله‌گران در بازار سکه


سرگیجه معامله‌گران در بازار سکه

اقتصاد نیوز : سکه در بازار داخلی تنها ماند، با اینکه دلار و سایر ارزها در مسیر افزایشی حرکت می‌کنند، اما اونس طلا در دوئل با دلار داخلی، مانع افزایش قیمت سکه شده است.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سکه که از آن به عنوان کارگردان بازارها نام برده می‌شود، ترجیح داده در شرایط فعلی سکوت کند. سکوتی که به دلیل دوئل شدید دلار داخلی و اونس طلای جهانی رقم خورده است. هرچه دلار در بازار داخل، به سمت رکوردهای دست نیافتنی حرکت می‌کند، اونس طلا از انتظار معامله‌گران سکه دورتر می‌شود. دلار امروز تا 28,400 تومان نیز پیش رفت، در مقابل اونس طلا در کانال 1850 دلاری پرسه می‌زند. سکه‌بازان خیال دلار 2 هزار دلاری را در سر می‌پروراندند که باعث افزایش تقاضا و حباب بالا در این بازار شدند.

سکه بین 13 میلیون و 200 تا 13 میلیون و 300 هزار تومان سرگردان باقی مانده است. سکه با دلار 28,400 تومانی و طلای 1850 دلاری، بیش از 12 میلیون و 400 هزار تومان نمی‌ارزد. اما اکنون 900 هزار تومان بالاتر از ارزش ذاتی، معامله می‌شود. همین حباب بالا، باعث شده تا برخی تحلیلگران بازار، توصیه کنند که از خرید سکه، پرهیز کنید.

آنچه که موجب بهت سکه‌بازان شده، روند بازار طلا است. آنها پیش‌بینی چنین عقب‌نشینی سنگینی در بازار طلای جهانی را نمی‌کردند و انتظار داشتند با توجه به نااطمینانی‌های موجود در اقتصاد جهانی، فعلا طلا بتازد. اما این عقب‌نشینی باعث شد تا سکه نتواند همپای دلار داخل حرکت کند. برخی اینطور تفسیر می‌کنند که سکه سیگنال کاهشی داده است، اما به نظر آنچه که موجب عدم افزایش بهای سکه شده را باید در بیرون مرزها جست‌و جو کرد. نقطه تعادل سکه فعلا پیدا نیست، دلار اگر به مسیر افزایشی ادامه دهد و طلای جهانی تثبیت شود، فرصت خوبی برای تخلیه حباب سکه خواهد بود. این سناریو را پیشتر برخی سکه‌بازان پیش‌بینی می‌کردند. در واقع دسته‌ای از معامله‌گران سکه ادعا می‌کردند که زودتر از موعد، دست دلار را خوانده‌اند و در حال حاضر نیز، منتظر رسیدن دلار به سطح مورد انتظارشان نشسته‌اند.

انتشار : ۵ مهر ۱۳۹۹

سه خبر خوب برای طلا


سه خبر خوب برای طلا/  آینده روشن با وجود سقوط 80 دلاری

اقتصادنیوز : در روز پنج‌شنبه، پس از ۱۰ هفته قیمت اونس طلا برای مدتی کوتاه به نیمه اول کانال ۱۸۰۰ دلار رسید. البته پس از رسیدن به قیمت ۱۸۴۸ دلار، دوباره روندی افزایشی به خود گرفت‌.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصاد نیوز، دیروز طلا با 15 دلار افزایش بر خلاف جهت 3 روز قبل حرکت کرد. در پایان روز پنج‌شنبه هر اونس طلا برروی 1871 دلار قرار گرفت تا در مقایسه با روزهای قبل مثبت بسته شود و پس از سه روز ریزشی و پر تحول، فلز زرین روز نسبتاً کم نوسانی را تجربه کند. دامنه نوسان دیروز کمتر از 30 دلار بود و قیمت اونس بین 1948 دلار و 1977 دلار در تغییر بود.

نمودار طلا

با توجه به اتفاقات دیروز؛ یعنی افزایش قیمت اونس طلا پس از برخورد با سطح 1850 دلار، احتمال دارد که بازار طلا کف جدید خود را یافته باشد. البته برخی می گویند با توجه به این که این کف تنها دیروز آزموده شده چنین ارزیابی شاید خیلی عجولانه‌ است. تحلیل‌های فنی نیز برای روز آینده قویاً توصیه به خرید دارند.

درحالی‌که، برخی از تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که با شکست کف 1900دلار طلا تا 1860، 1720 و حتی 1640 دلار هم‌ عقب می‌رود، اما بسیاری نیز چشم‌انداز طلا را همچنان مثبت می‌بینند. دلایل این تحلیل‌گران چیست؟

سه دلیل بیزنس‌اینسایدر برای چشم‌انداز روشن طلا

پایین نگه داشتن نرخ بهره در جهان: انبوهی از سرمایه‌گذاران در این سال به سمت طلا سرازیر شده اند. بخشى از دلیل این سرازیری، شرایط فعلی نرخ بهره است که در سراسر کشورهای توسعه یافته نزدیک به صفر یا زیر صفر قرار دارد. نرخ بهره نزدیک به صفر کم‌ سابقه دولت ایالات متحده برای مقابله با تأثیر منفی پاندمی، ارزش دلار را کاهش داده است که با توجه به اعلام ادامه این سیاست پولی، این اتفاق به طلا یک مزیت رقابتی می بخشد.

نرخ بهره آمریکا

نرخ بهره آمریکا در دوسال گذشته

محرک‌های مالی:تزریق پول فدرال رزرو به صورت محرک مالی موجب تضعیف دلار و در نتیجه افزایش جذابیت دارایی‌هایی مانند طلا می‌شود. این مهمترین عامل افزایش قیمت طلا در چند هفته اخیر بوده است. در هفته گذشته بن‌بست موجود در کنگره برای تصویب سیر جدید محرک‌های ‌مالی موجب شد ارزش دلار افزایش یابد. احتمال توافق نظر دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر مقدار این کمک‌ها، با توجه به بحث پر تنش جایگزین روث بیدر گینزبرگ قاضی داد‌گاه عالی آمریکا، به‌شدت کاهش یافته است. اما هر زمان این محرک ها تصویب شود برای طلا خبر خوبی است.

محرکهای مالی

میزان کمک‌های مالی در اثر کرونا (نسبت به تولید ناخالص داخلی کشور‌ها)

عدم اطمینان اقتصادی؛ ژئوپلیتیکی نامشخص: در هر زمان مشخص‌، خطرات ژئوپلیتیک احساسات بازار را پیش می برد. پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طور فزاینده‌ای دشوارتر می شود و روابط آمریکا و چین به سرعت رو به وخامت است. درحالی که این‌گونه اخبار باعث ایجاد نگرانی در بازارها می‌شود، معمولا برای طلا نتیجه‌ای مثبت به همراه دارد. حمله ترامپ به چین در سخنرانی مجازی مجمع عمومی سازمان ملل و تعهد ندادن وی به انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات آمریکا گرچه برای کسب و کارها خبری خوبی نیست اما دو نمونه از اتفاقات دو روز گذشته است که می‌تواند پیامد‌های افزایشی برای طلا داشته باشد.

ژئوپلیتیک

انتشار : ۵ مهر ۱۳۹۹

نوسان گیران دلار


نوسان گیران دلار به خط قرمز بازارساز رسیدند؟ +جدول ونمودار

اقتصادنیوز: کدام قیمت دلار برای بازارساز ارزی، خط قرمز محسوب می شود؟ معامله گران ارزی در پاسخ به این سوال به سه دسته مختلف تقسیم می شوند.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز به باور برخی معامله گران، بازارساز دلار بالای 30 هزار تومان را به رسمیت نخواهد شناخت و با افزایش شدید عرضه ارز سعی خواهد کرد که مانع از ورود دلار به دهه چهارم قیمتی شود. با توجه به اینکه دلار روز پنج شنبه به آستانه کانال 29 هزار تومانی رسیده بود، باید از نگاه زاویه دید این گروه، انتظار افزایش عرضه ارز در هفته جاری را داشت.

دسته دوم معامله گران معتقدند، خط قرمز قیمت دلار برای بازارساز کانال 28 هزار تومانی بوده است. آن ها برای تایید دیدگاه خود از رفتار و گفتار بازارساز دو شاهد را معرفی می کنند. اول اینکه، صرافی های بانکی برخلاف دفعات گذشته، روز پنج شنبه همسو با قیمت دلار در بازار آزاد حرکت نکردند و قیمت این صرافی ها پشت سد 28 هزار تومانی باقی ماند، حال آنکه این ارز در بازار آزاد در حوالی 28 هزار و 800 تومان نوسان می کرد. دومین شاهد این گروه، اخطار بانک مرکزی در قالب یک بخشنامه بود که عنوان می کرد«هرگونه اعلام قیمت‌های نامتعارف و خارج از رویه ابلاغی، ایجاد جو روانی نامطلوب و التهاب در بازار ارز، جرم محسوب می‌شود». از آن جایی که این بخشنامه در روزی منتشر شد که معامله گران غیررسمی، دلار را در کانال 28 هزار تومان معامله می کردند، از نگاه گروهی از فعالان چنین معنایی از آن استنباط شد که بازار آزاد به خطر قرمز بازارساز رسیده است.

گروه سوم، اعتقاد دارند که خط قرمز بازارساز کانال 26 هزار تومانی بوده است؛ از نگاه این گروه با توجه به شکست این نقطه، بازارساز دیگر دست بالا را در معاملات ندارد که بتواند با عرضه سنگین خود سقف های قیمتی را برای بازار تعیین کند. البته بارها در سال های اخیر در زمان هایی که قیمت دچار شوک افزایشی می شود، چنین صداهایی از سوی برخی معامله گران به گوش رسید، ولی در همان مقاطع زمانی، به یکباره بازارساز با عرضه ارز، قیمت ها را پایین برد.

بازارساز در هفته جاری تعیین می‌کند، آیا خط قرمز قیمتی برای او وجود دارد، در غیر اینصورت، نوسان گیران با امید بیشتری خریدهای خود را ممکن است ادامه دهند.

دلار صدرنشین بازدهی هفتگی شد

در اواخر روز پنج شنبه، معامله گران، دلار را در محدوده 28 هزار و 750 تومان خرید و فروش کردند. این سطح قیمتی نزدیک به 7 درصد بیشتر از انتهای هفته گذشته بود. سکه امامی در هفته ای که گذشت، رشد بسیار کمتر 4.3درصدی را به ثبت رساند و در نزدیکی کانال 13 میلیون و 300 هزار تومان به کار خود پایان داد. سکه از روز یک شنبه تا پنج شنبه عمدتا در دامنه 13 میلیون و 100 تا 13 میلیون و 300 هزار تومان زندانی بود و نسبت به دلار، تغییرات محدودتری را تجربه کرد. یکی از مهم ترین عواملی که سد راه سکه برای افزایش بیشتر شد، روند بهای طلا در بازارهای جهانی بود. ریزش قیمت طلا به زیر هزار و 900 دلار و حتی پایین رفتن تا سطح هزار و 850 دلاری باعث افزایش احتیاط در بازار سکه شد. بدترین بازدهی در میان بازارها هم در هفته گذشته به بازار سهام تعلق گرفت که شاخص کل آن بیش از 5 درصد از ارزش خود را از دست داد.

 

انتشار : ۵ مهر ۱۳۹۹

دو نظر سنجی در باره قیمت طلا


دو نظر سنجی در باره قیمت طلا/ شاخص دلار کماکان صعودی است

اقتصادنیوز : دیروز جمعه قیمت اونس طلا ۷ دلار کاهش یافت و به ۱۸۶۱ دلار رسید. طلا با کمتر از ۰.۴ درصد کاهش قیمت روز نسبتاً کم نوسانی را پشت‌سر گذاشت.بالاترین قیمت لحظه‌ای اونس جهانی ۱۸۷۵ دلار و پایین ترین قیمت لحظه‌ای ۱۸۵۵ دلار بود.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصاد نیوز، با 20 دلار نوسان و 7 دلار کاهش قیمت، هفته طوفانی طلا به آرامی و در خاموشی پایان یافت. هفته‌ای که قیمت طلا در نهایت 90 دلار از آغاز هفته کاهش داشت و از دژ 1900 دلار که 6 هفته دوام داشت عقب نشست. آخرین باری که اونس زرین 90 دلار کاهش داشت، قیمت آن از کانال 2000 به کانال 1900 سقوط کرده بود.

نظرسنجی کیتکو

طبق جدیدترین نظرسنجی طلای هفتگی کیتکو، سرمایه گذاران نباید انتظار داشته باشند که به زودی افزایش نوسانات در فضای طلا به پایان برسد، زیرا احساسات کوتاه مدت هیچ تعصب واضحی در بازار نشان نمی‌دهد.

افشین نبوی ، رئیس تجارت ام‌کی‌اس‌ سوئیس گفت: "آنقدر عدم اطمینان و نوسان وجود دارد که بازارها برای مدتی آشفته خواهند بود». وی افزود که او نه تنها در مورد طلا بی طرف است بلکه در حاشیه نشسته و منتظر ظهور روند مشخص‌تری است.

در میان تحلیل گران وال استریت، نظرسنجی تقریباً یک سه طرفه بود. از میان 16 شرکت کننده، شش رأی دهنده یا 38 درصد انتظار افزایش قیمت طلا را دارند و کاهش قیمت در هفته آینده یا حرکت بی‌رمق آن هر کدام پنج رأی یا 31 درصد از آرا را دریافت کرد مابقی نیز بازار خنثایی را پیش بینی می کنند.

احساسات در میان سرمایه گذاران خرده فروشی البته کمی واضح‌تر است. در مجموع 2391 رأی در نظرسنجی های آنلاین عمومی داده شد. 1207 رأی دهنده یا 50 درصد گفتند که در هفته آینده طلا صعودی می‌شود، 822 نفر دیگر ، یا 34 درصد ، پیش‌بینی کردند که نزولی می‌شود، و تنها 362 رای دهنده ، یا 15درصد نسبت به طلا خنثی بودند.

نظرسنجی طلا

با وجود سقوط نزدیک به 100 دلار، هنوز برخی از احساسات در بازار صعودی است. کرستن فریتش، تحلیلگر فلزات گرانبها در کامرزبنک گفت که لرزش در بازار طلا تعجب آور نیست و اصلاح تقریبا تمام شده است. وی گفت: «محیط طلا و نقره همچنان صعودی است. زیرا در چند ماه گذشته هیچ چیز تغییر نکرده است.»

برای بسیاری از تحلیلگران دلار آمریکا کلیدی ترین بازار برای تماشای سنجش میزان سقوط بیشتر طلا خواهد بود. کالین سیزینسکی، استراتژیست ارشد بازار در سیا ‌ولف ‌منیجمنت، گفت که او در کوتاه مدت انتظار ریزش طلا را دارد ، زیرا به نظر شاخص می‌رسد دلار ایالات متحده کمی قدرت گرفته است. وی گفت: «این پیش بینی کمتر به طلا و بیشتر به دلار آمریکا مربوط می شود. دلار آمریکا بر همه بازارها تسلط دارد و طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست. من فکر می کنم قبل از اینکه سرمایه گذاران به بازار برگردند باید شاهد تغییر ریزشی بیشتری در طلا باشیم».

اوله هانسن رئیس استراتژی کالای بانک ساکسو و تنها تحلیل‌‌گری که هفته پیش روند نزولی طلا را درست پی‌بینی کرد، گفت که او این هفته توجه زیادی به دلار آمریکا خواهد داشت. وی گفت: «به نظر می رسد گاز بیشتری در مخزن دلار باقی مانده است بنابراین ضعف در طلا به طور بالقوه هنوز برطرف نشده است». با این حال ، هانسن گفت که اصلاح طلا می‌تواند محدود شود زیرا این فلز گران‌بها با وجود عدم اطمینان روزافزون قبل از انتخابات ایالات متحده، می‌تواند یک پناهگاه امن برای بازار باشد.

نمودار طلا

انتشار : ۵ مهر ۱۳۹۹

آدرس دوربرگردان در بازار ارز


آدرس دوربرگردان در بازار ارز

اقتصاد نیوز : سومین پاییزی است که عبدالناصر همتی بر صندلی ریاست بانک مرکزی تکیه داده است؛ در مهر ماه ۹۷ دلار بالاترین نوسانات را تجربه کرد و در مهر ۹۸، بازار ارز در ثبات به کارش پایان داد؛ مهر ۹۹ برای بازار ارز چطور پیش خواهد رفت؟

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، همتی دو مهر متفاوت را تجربه کرده بود. در اولین سال ریاست، مهر ماه بیشترین نوسان را در کارنامه رئیس جدید ثبت کرده بود. نرخ هر دلار آمریکا در آن ماه به بیشترین سطح تاریخی رسید؛ یعنی نزدیک 19 هزار تومان. این سطح تا تابستان امسال دست نخورده باقی مانده بود و به عنوان رکورد نرخ دلار به حساب می‌آمد. البته همتی از مرداد 97 به برج شیشه‌ای میرداماد برای ریاست بانک مرکزی رفته بود و ادعا این بود که مهر 97، در راستای وضعیت قبلی بازار ارز رقم خورده بود. کمااینکه بانک مرکزی در همان مهر ماه توانست بازار را از فضای هیجانی به کلی دور کند و نرخ تدریجا حتی تا 10 هزار تومان نیز در ماه‌های بعدش پایین کشید.

اما مهر 98 ماهی کم‌نوسان در بازار ارز بود و باند حرکتی دلار در یک محدوده باریک قرار گرفته بود. سوال این است که مهر 99، برای بازار ارز چگونه پیش خواهد رفت؟ برخی معتقدند که حافظه تاریخی بازار ارز، مهر ماه را مهم نشان می‌دهد و علاوه بر سال 97، در سال‌های دیگر هم در این ماه، برگشت‌های مهمی رخ داده است. برخی دیگر معتقدند که با توجه به نزدیک شدن انتخابات آمریکا، مهر امسال با نوسان بالا همراه خواهد بود و بازار اسیر فضای هیجانی خواهد شد. گروه دیگری هم بر این نظرند که بازار ارز به سطحی رسیده که کم کم تقاضا از آن دست می‌کشد و بازار در یک محدوده معین درجا خواهد زد. اما قرائن چه می‌گوید؟

نمودار ارز

در مهر 97، از یک تاریخ مشخص بازار ارز بازگشت و از نزدیک 20 هزار تومان تا 10 هزار تومان در سال 97 عقب رفت تا ضرر سنگینی به خریداران مراحل پایانی وارد کند. اکنون نیز برخی دلار را فراتر از قله می‌بییند و معتقدند که نرخ‌های فعلی، بر زمین سفتی قرار ندارند.

خبر رویترز مبنی بر اینکه ایران قادر به فروش 1.5 میلیون بشکه نفت در روز شده، یک شوک به برخی معامله‌گران وارد کرد و تا حدودی معاملات پشت‌خطی را به عقب راند. با اینحال،‌ امروز هرات بار دیگر ندای افزایشی سر داد و همین مسئله، دلار تهران را از 29 هزار تومان گذارند. اینکه دلار آخرین راند صعودی‌اش را تا 30 هزار تومان می‌پیماید یا خیر؛ در روزهای آینده مشخص خواهد شد. از نظر تحلیلگران تکنیکال، بازار منتظر یک خبر مثبت بنیادی است تا مهر 97 را در مهر 99 تکرار کند و همانطور که بازار از سطح 20 به نزدیک 10 رسید،‌ این بار از سطح 30 به نزدیک 20 برسد.

انتشار : ۵ مهر ۱۳۹۹

شمارش معکوس برای انفجار حباب سکه


شمارش معکوس برای انفجار حباب سکه

اقتصاد نیوز : سکه به نظر بال‌هایش برای پرواز دچار عیب شده و هر لحظه می‌تواند سقوطش رقم بخورد.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، دیروز بهای هر اونس طلا، در ساعاتی به زیر کانال 1900 دلاری نیز سقوط کرد

با این حال سکه داخلی اعتنای چندانی به روند اونس نکرد. این در حالی است که بسیاری از سکه‌بازان روی بازگشت طلای جهانی به کانال 2 هزار دلار حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند، اما با اینکه اکنون بازار طلا از انتظار آنها فاصله قابل توجهی گرفته، سعی در کم اهمیت جلوه دادن حرکت اونس دارند.

البته امروز صبح سکه برای ساعتی به زیر کانال 13 میلیون تومان افول کرد، دلیلش هم به نظر این بود که دلار چندان باب میل سکه‌بازان حرکت نکرد و به کف کانال 27 هزار تومان رسیده بود. با اینحال بازگشت دلار به نزدیکی 27,200 تومان، بار دیگر خرید سکه را افزایش داد تا آنها تصور کنند در تخمین دلار انتظاری، دچار اشتباه نشده‌اند.

البته سکه 13 میلیون تومانی نه با اونس طلا سنخیتی دارد نه با نرخ دلار در محدوده فعلی. با توجه به اینکه بهای هر اونس طلا در مرز 1900 دلار قرار دارد، سکه دل به دلار 29 هزار تومانی بسته است. البته اگر هم دلار به چنین سطوحی نفوذ کند، بعید نیست که سکه نیز ارقام بالاتری را در کوتاه‌مدت لمس کند.

حداقل دیروز روند بازار جهانی ثابت کرد که سکه داخلی، فعلا اهمیتی به روند بازار جهانی نمی‌دهد. اگر برای سکه، روند اونس اهمیت داشت، روند دیروز اونس حداقل باید باعث افت 400 هزار تومانی سکه داخلی می‌شد. اما چنین اتفاقی رخ نداد. با این حساب می‌توان گفت که سکه بیشتر بر انتظارات داخلی سوار شده و منتظر اتفاقات جدید در بازار ارز است. با این حال، بسیاری از تحلیلگران تکنیکال، دلار را در ایستگاه پایانی صعود می‌بینند و منتظر پایین آمدن آن از ارتفاع هستند، حال اینکه این کاهش ارتفاع با سرعت انجام گیرد یا به تدریج، قطعیتی وجود ندارد. سکه در حال حاضر امیدش به اونس از دست رفته است و تنها به روند ارز امید دارد، اگر این امید نیز رنگ ببازد، شمارش معکوس برای انفجار حباب آغاز خواهد شد؛ حبابی که قطرش به یک میلیون تومان نزدیک شده است.

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۹

طلا بازهم سقوط کرد


طلا بازهم سقوط کرد

اقتصادنیوز: قیمت طلا روز سه شنبه نوسان بسیار محدودی داشت. نگرانی در مورد افزایش بحران کووید-۱۹ در سراسر اروپا قبل از سخنرانی‌های کلیدی سیاست گذاران فدرال‌رزرو در این هفته، مانع فشار بیشتر دلار شد. اما امروز بازار طلا دوباره شمایلی خرسی گرفت.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی پس از رسیدن به قیمت 1881 دلار، در پایان روز دوشنبه 1.5 درصد افزایش پیدا کرد. این درحالیست که تا قبل از رسیدن به رقم مذکور 3.5 درصد سقوط پیدا کرده بود و با رشد 1.5 درصدی هنوز هم 2 درصد نسب به روز گذشته خود افت داشته است. این مقدار در روز سه شنبه به نزدیکی 1920 دلار رسید اما پس از 8 ساعت دوباره به کانال 1800 بازگشت. با این وجود اکنون طلا در جدال با خط 1900 دلار است.

بازار‌ها

کرونا و نرخ بهره؛ حامیان حال و آینده قیمت طلا

در اوایل امروز، افزایش قدرت دلار آمریکا باعث کاهش جذابیت طلا شد، در حالی که شاخص دلار در یک شب صعود خود را نسبت به دیگر ارزهای جهانی حفظ کرد. این تغییر درقیمت دلار، قیمت طلا را به شکل قاطعانه‌تری برای دارندگان ارزهای دیگر گران می‌کند.

اکنون تنها عاملی که از طلا حمایت می‌کند قرنطینه است. افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا نگرانی ها در رابطه با چالش کرونا در اروپا را بالا می‌برد. به همین علت تردید در مورد بهبود شرایط اقتصادی سرمایه‌گذاران را از دارایی های پرخطر دور نگه داشته است. درهمین خصوص سرمایه گذاران اکنون چشم به سخنرانی اعضای کمیته فدرال رزرو، از جمله رئیس جروم پاول، دارند که دراواخر این هفته در کمیته‌های کنگره ایالات متحده برگزار خواهدشد. آواتار ساندو، مدیر ارشد کالاها در فیلیپ فیوچرز، در یادداشتی تاکیدکرد: «بانک های مرکزی همچنان نگرانی های زیادی در مورد رشد اقتصادی دارند. دوام نرخ بهره واقعی منفی و پایین آوردن میزان بازدهی می تواند در بلند مدت از قیمت طلا پشتیبانی کند و درنهایت قیمت طلا را به سطح قبلی 1900 دلار و یا حتی 2000 دلار برگرداند.» نرخ بهره پایین و کاهش ارزش سالانه شاخص دلار، قیمت طلا را که به عنوان یک محافظ در برابر تورم و کاهش ارزش پول قلمداد میشود، در سال جاری نزدیک به 26 درصد افزایش داده‌است.

همچنین در بازار فلزات دیگر، هر اونس نقره با 0.5 واحد دلار کاهش به 24.73 دلار رسید ، اونس پلاتین نیز با رشد 1.2 درصدی به 891.75 دلار رسید و پالادیوم با 0.9 درصد افزایش به روی 2293 دلار قرار گرفت. بازار بیت‌کوین نیز امروز به شدت ریزشی بود. قیمت رمزارز بیت‌کوین بیش از 250 دلار یا 2.5 درصد کاهش قیمت داشت. قیمت لحظه‌ای آن از 10 هزار و 700 دلار به 10 هزار و 455 دلار رسیده‌است.

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۹

راز مقاومت سکه بازان در کانال ۱۳ میلیونی


راز مقاومت سکه بازان در کانال 13 میلیونی +جدول و نمودار

اقتصادنیوز : ریزش شدید طلای جهانی، سکه تمام بهار آزادی را تحت فشار شدیدی قرار داد، ولی سکه بازان با کمک یک اهرم توانستند مرز ۱۳ میلیون تومانی را زنده نگه دارند.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، این اهرم حضور فعالتر سکه بازان در بازار ارز و بالا بردن قیمت دلار بود. سکه که در ابتدای روز حتی تا سطح 12 میلیون و 850 هزار تومانی عقب نشینی کرده بود، با رشد دلار به بالای مرز 13 میلیونی بازگشت و تا حوالی محدوده 13 میلیون و 200 هزار تومان بالا رفت.

نمودار بهای دلار اول مهر 99

دلار روز سه شنبه توانست از مرز 27 هزار تومانی فاصله بیشتری بگیرد و به نزدیکی 27 هزار و 500 تومان برسد. با وجود این، افزایش دلار تنها به اندازه ای بود که موجب شود حباب سکه مقداری کاهش پیدا کند؛‌ در صورتی که اسکناس آمریکایی رشد بیشتری را تجربه نکند، ریزش سکه تقریبا قطعی به نظر می رسد.

نمودار بهای درهم اول مهر 99

فشار حبابی در بازار سکه

دیروز سکه واکنش خاصی به ریزش شدید اونس نشان نداد، مساله ای که موجب شد، حباب این فلز گران بها نزدیک به یک میلیون شود؛ در واقع در ساعات انتهایی روز دوشنبه، قیمت بازاری سکه حدود یک میلیون تومان بیشتر از ارزش ذاتی آن بود.«اقتصاد نیوز» در پیش بینی روزانه خود اشاره کرد که چنین حبابی می تواند قیمت سکه را تحت فشار قرار دهد. همین اتفاق هم در ابتدای روز سه شنبه رخ داد. سکه ساعت 11 صبح 12 میلیون و 890 هزار تومان قیمت خورد که نزدیک به 250 هزار تومان کمتر از نرخ بسته شده روز دوشنبه بود. این افت موجب شد که حباب سکه تا 700 هزار تومان کاهش پیدا کند؛ با این حال، از این نقطه افزایش قیمت دلار به کمک سکه بازان آمد و رشد این ارز تا محدوده 27 هزار و 500 تومانی موجب شد که سکه هم به کانال 13 میلیونی بازگردد. به نظر می رسد، سکه بازان انتظار دارند که دلار تا حوالی 29 هزار تومان رشد کند، چرا که در آن نقطه، قیمت سکه با فرض اونس هزار و 900 دلار، بی حباب می شود.

نمودار بهای سکه اول مهر 99

حرکت معکوس دلار و بورس

امروز شاخص کل بورس رشد منفی دیگری را تجربه کرد و با 9 دهم درصد کاهش در قعر جدول بازدهی قرار گرفت. برخلاف روند کاهشی بورس، در بازار ارز، دلار تقویت شد و با 9 دهم درصد افزایش در صدر جدول بازدهی قرار گرفت. حرکت ناهماهنگ شاخص کل بورس و دلار در شرایطی رقم می خورد که در گذشته بسیاری از تحلیل گران، رشد بورس را وابسته به افزایش قیمت دلار می دانستند. امروز بازدهی سکه هم از دلار کمتر بود و این فلز گران بها به رشد نیم درصدی اکتفا کرد.

نمودار بازدهی بازارها اول مهر

واکنش ابتدایی بازار به صحبت های ترامپ

بازار ارز و سکه به صحبت های رییس جمهور آمریکا در مجمع سازمان ملل واکش کاهشی نشان داد. پس از ساعت 6 بعدازظهر امروز، دلار عمدتا پایین سطح 27 هزار و 500 تومانی معامله شد و سکه هم تا نقطه 13 میلیون و 120 هزار تومان افت کرد. به نظر می رسد، در ادامه روز نوسانات سکه و دلار تا پاسی از شب ادامه خواهد یافت و از فردا به احتمال زیاد اثرات خبرهای سیاسی مربوط به مکانیسم ماشه کم رنگ تر خواهد شد.

نمودار بازدهی بازارها اول مهر

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۹

جلیقه نجات طلا چیست؟


 جلیقه نجات طلا چیست؟

طلا برای دومین روز متوالی در روز سه شنبه سقوط کرد. این درحالی است که دلار به بالاترین میزان خود در دو ماهه‌گذشته صعود کرده است.

p><!-- pagebreak

قیمت هر اونس طلای دیروز 5 درصد سقوط کرد و به سطح 1903 دلار رسید، این رقم در مقایسه با رقم بسته شده دیروز 10 دلار کمتر بود.این فلز گران‌بها بین 1917 و 1893 دیروز در حال نوسان بود.نوسان 24 دلاری روز سه شنبه در بازار جهانی طلا در مقایسه با نوسان75 دلاری روز دوشنبهنشان از آرامش بازار در سطوح قیمتی جدید دارد.در بازار‌های فلزات دیگر، نقره با 1.5درصد کاهش به سطح 24.37 دلار رسید، پلاتین هم در روز سه شنبه 1.4 درصد از ارزش خود را از دست داد و به 869.31 دلار رسید قیمت پالادیوم هم افت 1.1 درصدی را ثبت کرد.

مدهوشی طلا در کانال 1800 با تعویق محرک مالی آمریکا

جروم پاول ، رئیس فدرال رزرو ، روز سه شنبه در هیئت کنگره گفت، مسیر پیش روی اقتصاد همچنان نامشخص است و بانک مرکزی ایالات متحده در صورت نیاز اقدامات بیشتری انجام خواهد داد. به طور جداگانه، چارلز ایوانز، رئیس ذخیره فدرال شیکاگو نیز گفت، اگر کنگره ایالات متحده نتواند یک بسته مالی کمکی را تصویب کند، اقتصاد ایالات متحده در خطر رکود اقتصادی قرار می‌گیرد.

با عدم پیشرفت واشنگتن در دستیابی به توافق نامه محرک مالی، دلار از اواخر ژوئیه در برابر سبد ارزهای مهم دیگر بالا رفت

آینده طلا در کدام سمت خط 1900 دلار خواهد بود؟

بنظر نمی‌رسد که طلا برای مدت طولانی در جدال با 1900 باقی بماند، با توجه به عدم موفقیت طلا برای تسخیر کف حمایتی قبلی 1920 دلار، شاید مسیر طلا حداقل در کوتاه مدت نزولی باشد. تحلیل‌های فنی نیز برای ساعات و روز آینده قویاً توصیه به فروش دارند. اگرچه باید گفت که تحلیل‌های فنی در رابطه با طلا معیار مناسبی برای پیش‌بینی رفتار بازار نیست

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۹

شبیخون دلار از هرات به تهران


شبیخون دلار از هرات به تهران

اقتصاد نیوز : نرخ دلار در بازارهای تهران و هرات به مرز مهمی رسیده است؛ مرزی که حمله به آن یا عقب‌نشینی از آن، می‌تواند مسیر بازار در روزهای آتی را ترسیم کند. امروز در هرات، دلار از مرز مهمی رد شد تا تهران، آماده به حرکت شود.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، در حالیکه بازار ارز در صبح روز گذشته رو به پایین حرکتش را آغاز کرده بود، اما با نزدیک شدن سخنرانی رئیس جمهور آمریکا، این روند بهم خورد. دلار تهران به سمت مرز مقاومتی 27,400 تا 27,500 تومان یورش برد و در این مرز تثبیت شد. عبور از این باند مقاومتی، به معنی باز شدن مسیر تا 28 هزار تومان خواهد بود.

همزمان با روند دلار در تهران، دلار هرات که این روزها نقش پیش‌نگر را برای دلار تهران بازی می‌کند نیز از مرز روانی 27 هزار تومان عبور کرد و به سطح مهم 27,100 تومان رسید. عبور دلار هرات از این سطح نیز به معنی چراغ سبز هرات به تهران برای سطوح جدید خواهد بود. هرات معاملات امروز صبح را با توپ پر آغاز کرد و از 27,200 تومان نیز گذشت. این روند در صورت تداوم، به معنی عبور دلار تهران از 28 هزار تومان خواهد بود.

بازار ارز

به نظر می‌آید همچنان فعالان بازار، افزایش ریسک‌های سیاسی را پیش‌بینی می‌کنند یا دست کم از تحلیل دقیق شرایط و تحولات بین‌المللی مرتبط با ایران، عاجز مانده‌اند. همین فضای گرگ و میش احتمالا بخشی از تقاضای موجود در بازار را توضیح می‌دهد، تقاضایی که می‌تواند از جنس فرار سرمایه نیز باشد. اغلب تحلیلگران بازار به این نتیجه رسیده‌اند که تا مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، نمی‌توانند تصویر روشنی از وضعیت داشته باشند.

البته برخی نیز این سناریو را مطرح می‌کنند که فعلا سیاستگذار کلان اقتصادی برای نجات بورس، به دنبال پالس مثبت از بازار ارز به سرمایه است. با اینحال، کارشناسان معتقدند که سیاستگذار پولی، هدفگذاری تورمی را فدای هدف دیگری نمی‌کند. ضمن اینکه با نزدیک شدن انتخابات آمریکا، احتمالا جو بازار نیز رنگ و بوی دیگری خواهد گرفت، بنابراین بانک مرکزی هر آنچه را که در آستین دارد، در زمان حال رو نمی‌کند و برخی از کارت‌های بازی احتمالا در زمان حساس، رونمایی خواهند شد. با این اوصاف، باید دید که خط قرمز بانک مرکزی در روند افزایشی دلار کجاست.

یکی از مسائلی که در ماه‌های اخیر فشار تقاضا بر بازار نیما و آزاد را افزایش داده، تقاضای حواله است. با توجه به محدود شدن تخصیص دلار 4200 تومان، برخی از واردکنندگان از ارز دولتی به ارز نیمایی رجوع کرده‌اند. با توجه به اولویت بالای این دسته از واردکنندگان برای تامین ارز، واردکنندگان با اولویت پایین ناچار به تهیه ارز خود در بازار آزاد شده‌اند. البته با آزاد شدن عرضه صادرکنندگان بزرگ، بخشی از این خلا می‌تواند مرتفع شود. اما در هر حال، فشار جدیدی برای تامین حواله ایجاد شده است. نرخ فروش حواله دلار در سامانه نیما در روز گذشته به مرز 23 هزار تومان رسیده که در توافق با حرکت بازار آزاد بوده است.

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۹

حمله خرس ها به بازار طلا


حمله خرس ها به بازار طلا

اقتصادنیوز : قیمت لحظه‌ای اونس طلا تا ۱۸۷۳ دلار سقوط کرد تا قیمت اونس طلا امروز ۲۵ دلار دیگر کاهش یابد و قیمت اونس طلا را حداقل در کوتاه مدت، در کانال ۱۸۰۰ تثبیت کند.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، حرکت صعودی شاخص دلار و سقوط طلا در سومین روز پیاپی توجه تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران بازار را به خود جلب کرده است.

امروز شاخص دلار 0.1 درصد دیگر افزایش یافت و سقف 94 واحد را شکاند. در سومین روز سقوط طلا، قیمت اونس طلا نیز 25 دلار دیگر کاهش قیمت داشت تا جایگاهش در کانال 1800 دلار تثبیت شود.

تحلیل‌گران فلز زرد در پیش‌بینی‌های قبلی خود تاکید کرده بودند که اگر کف 1900 دلاری بازار طلا شکسته شود طلا تا 1860 و حتی 1720 دلار پیش‌می‌رود.

در ساعت 1:30 بعد از ظهر به وقت تهران، طلا پس از برخورد با کف 1870 دلار تا نزدیکی 1894 دلار پیشرفت اما از بازگشت به کانال 1900 ناکام ماند.

چشم‌انداز بلند مدت طلا منفی می شود؟

به گفته یکی از تحلیلگران بازار، اگرچه چشم انداز بلند مدت فنی بازار طلا ضربه دیده‌است، توصیه‌های فنی بلند مدت همچنان مثبت باقی‌ماندند

وی خاطرنشان کرد: من در بلند مدت چشم انداز طلا را شدیداً گاوی (صعودی) می بینم اما نمی‌توان روند نزولی را در این بازار نادیده بگیرید.

وی گفت: بازار طلا در 15 ماهه گذشته صعودی بوده و صعود طلا در ماه گذشته به بالاترین حد خود حرکت مهمی بود. در نتیجه تصحیح بازار طلا جای تعجب ندارد. مور در مورد اینکه چه چیزی باعث می شود دیدگاه صعودی طولانی مدت خود را در مورد طلا تغییر دهد، گفت: «قیمت ها باید به میزان قابل توجهی زیر 1650 دلار در هر اونس کاهش یابد.»

کف جدید طلا کجا خواهد بود؟

تای وانگ ، رئیس فلزات اساسی و فلزات گرانبها بانک مونترآل، گفت: «احتمال توافق کنگره در مورد هر بسته محرکی قبل از ژانویه نزدیک به صفر است. وی در گفت و گو با رویترز گفت: بازگشت به کانال 1900 دلار جهت اصلاح شدت کاهش قیمت لازم است اما بنظر می‌رسد به زودی اونس طلا را در آزمایش سطح حمایتی 1863 دلار ببینیم. یک مقام ارشد شرکت خدمات مالی بانکداری کردیت سوئیس در گفتگو با کیتکو از کف عجیب 1765 دلار و حتی 1726 دلار سخن گفت.

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۹

از سقوط طلا تا صعود دلار


 از سقوط طلا تا صعود دلار

اقصادنیوز : اونس طلا امروز روندی نسبتاً افزایشی داشت اما ساعاتی پیش نزدیک به ۲۰ دلار سقوط کرد.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، شاخص دلار که روندی ریزشی داشت و در کانال 92 واحد قرار گرفته بود با 0.42 درصد افزایش به 93.25 واحد رسید. در مقابل قیمت اونس طلا که ، تا 1955 دلار پیش‌رفته بود به نزدیکی 1925 سقوط کرد، یعنی یک درصد کاهش قیمت. البته برخی تحلیل گران می گویند با وجود افزایش شاخص دلار، این ارز نتوانست مچ اونس را بخواباند زیرا قیمت طلا هنوز در کانال 1900 است.کانالی که دوره نوسان آن به شش هفته رسید و از منظر برخی تحلیل گران حضور طلا در کانال 1900 یعنی تثبیت وضعیت در این بازار.از این منظر طلا وقتی وارد فاز ریزشی می شود که از قیمت 1900 دلار عقب تر رود.

رمزگشایی از علت سقوط طلا و صعود دلار

شاخص دلار آمریکا (DXY)، که در مقابل یک بسته از رقبای اصلی خود اندازه گیری می‌شود، بدبینی اولیه را برعکس کرده و هم اکنون به بالاترین سطح روزانه خود، یعنی حد 93.30 رسیده است. دلیل افزایش شاخص دلار که منجر به کاهش قیمت طلا شد را باید در تیره شدن وضعیت اقتصادی حاصل از افزایش مبتلایان ویروس کرونا اروپا جست.

افزایش بی وقفه موارد ویروس کرونا در سطح جهانی و به‌خصوص در اروپا احساسات را در ابتدای هفته تحت فشار قرار داد زیرا سرمایه‌گذاران به طور فزاینده ای در پیش‌بینی‌های مثبت خود در باب بهبود وضع اقتصادی تردید کردند. در حالی که به نظر می‌رسد بیشتر دولت‌ها قصد ندارند به مسیر قرنطینه برگردند، اما در برخی کشورها مانند انگلستان صحبت در مورد نیاز احتمالی به تعطیلی دیگر در سرتاسر کشور به وجود آمد. با این حال ، حتی اگر بازگشت به قرنطینه باعث انسداد اقتصادی نشود اما بهبود روند اقتصادی کشورها را در اروپا کُند و آرام خواهد کرد.

شرایط در آمریکا کمی خوشبینانه‌تر است، جایی که به نظر می‌رسد موج دوم کرونا که در تابستان سراسر ایالات‌متحده را فرا گرفته بود، تنها اندکی بر روند بهبودی اقتصادی تاثیر گذاشته و آن را به عقب انداخته است. با این حال، اقتصاد ایالات‌متحده همچنان در موقعیت خطر است زیرا جدا از این که موارد ابتلای روزانه به کرونا بیش از حد بالا است، احتمال کاهش تزریق محرک‌های مالی اضافی وجود دارد که در نتیجه آن به زودی توان بانک مرکزی برای تزریق پول در اقتصاد تمام می شود.

در هفته گذشته امیدی وجود داشت که جمهوری خواهان حاضر به پذیرش بسته بزرگتر جبران خسارات ناشی از کرونا باشند با این حال، پس از مرگ روث بیدر گینزبرگ، قاضی دادگاه عالی، عزم ترامپ برای تعیین جانشینی قبل از انتخابات می‌تواند هرگونه احتمال توافق دو جانبه را بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان از بین ببرد، زیرا تنش بیشتر بین این دو جریان می تواند بر مسائل مورد توافق نیز سایه افکند

قیمت نفت پس از طوفان سالی

قیمت نفت در روز دوشنبه با افزایش طوفان گرمسیری در خلیج مکزیک ایالات متحده افزایش یافت،زیرا تولید نفت آمریکا در این منطقه بر اثر طوفان متوقف شده بود.در حدود 17 درصد از تولید نفت دریایی خلیج مکزیک ایالات متحده و تقریبا 13 درصد از تولید گاز طبیعی این کشور روز شنبه در برابر موج و باد طوفان سالی تعلیق شده بود. این تعلیق قیمت نفت را به بالای 43 دلار رساند البته این افزایش دیری نپایید زیرا با بازگشت بالقوه تولید نفت در لیبی و افزایش مداوم موارد ابتلا به ویروس کرونا میزان اضافه شده به قیمت نفت محدود شد و امروز با 0.8 دلار یا نزدیک به 2 درصد کاهش به 40.31 دلار رسید.

تولیدکنندگان نفت و گاز هم پس از اخلال در فعالیت‌های نفتی ناشی از طوفان سالی، از دیروز فعالیت های دریایی خود را از سر گرفتند.

بازگشت موارد ویروسی در سطح جهان نیز به عنوان ترمز تقاضای خام عمل می‌کند. گزارش شده است که بیش از 30.78 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و 954.843 نفر بر اساس آمارهای رویترز درگذشته اند.

در ادامه روند بازار این هفته مهم‌ترین محرک‌های احتمالی بازار‌های جهانی، انتخابات آمریکا و تنش‌های ادامه دار چین و آمریکا خواهد بود. سخنرانی فدرال رزرو، تصمیم نرخ بهره بانک مرکزی سوئیس و ژاپن و انتشار شاخص‌های ذکر شده نیز می‌توانند تأثیر بسزایی روی وضعیت بازار‌ها در این هفته داشته باشند.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۹

تلاش نوسان‌گیران برای حفظ مرز روانی دلار


تلاش نوسان‌گیران برای حفظ مرز روانی دلار +جدول ونمودار

اقتصادنیوز: در آخرین روز شهریورماه، معامله گران سکه و دلار تلاش کردند، مرزهای حساس روانی را حفظ کنند.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز روز دوشنبه، دلار توان افزایشی خاصی را از خود نشان نداد، ولی نوسان‌گیران فروشنده نشدند و تلاش کردند مرز 27هزار تومانی را نگه دارند. نتیجه چنین استراتژی یعنی «عدم خرید پرفشار و نبود فروش قوی در بازار»، شکل گیری یک دامنه محدود برای نوسان قیمتی دلار بود. اسکناس آمریکایی امروز توان عبور از محدوده 27 هزار و 300 تومان را نداشت و هم زمان در برابر نزول به زیر 27هزار و 100 تومان مورد حمایت قرار گرفت. این نیرو حتی توسط قیمت‌گذاری کاهشی صرافی ملی نیز عقب رانده نشد.

در بازار سکه نیروی قوی دیگری، در پی پایین بردن ارزش این فلز گرانبها به کانال 12 میلیون تومانی بود، ولی سکه بازان توانستند کانال 13 میلیون تومانی را حفظ کنند. در مقاطع کوتاهی از روز دوشنبه به واسطه سقوط شدید اونس، فلز گرانبهای داخلی زیر 13 میلیون تومان قیمت خورد ولی حمایت معامله‌گران در نهایت این فلز گرانبها را به بالای 13 میلیون و 100 هزار تومان بازگرداند.

حباب سکه نزدیک به یک میلیون تومان شد

ماندگاری سکه بالای مرز 13 میلیون تومانی برای این فلز گرانبها به آسانی صورت نگرفت. امروز در مقطعی طلای جهانی تا محدوده هزار و 900 دلار سقوط کرد و با این سطح از قیمت اونس،‌ ارزش ذاتی سکه در بازار داخلی می‌توانست کمی بیشتر از 12 میلیون و 100 هزار تومان باشد. این در حالی بود که در بازار، سکه در محدوده 13 میلیون و 100 هزار تومان به فروش می رفت. در واقع بین قیمت بازاری سکه و ارزش ذاتی آن نزدیک به یک میلیون اختلاف وجود داشت. در صورتی که طی روزهای آینده قیمت طلا در بازارهای جهانی یا دلار در بازار داخلی رشد خاصی را تجربه نکنند، احتمال ریزش در بازار سکه وجود دارد.

روز منفی تمام بازارها

در آخرین روز شهریورماه، علامت بازدهی هیچ بازاری مثبت نبود. در قعر جدول بازدهی، شاخص کل بورس قرار گرفت که حدود 3.5 درصد از ارزش خود را از دست داد. پس از آن گرم طلای 18 عیار نزدیک به 2 درصد افت را تجربه کرد که تحت تاثیر کاهش بهای طلا در بازارهای جهانی بود. دلار تنها حدود نیم درصد افت کرد و بازدهی سکه نیز روی منفی 8 دهم درصد قرار گرفت. برخی فعالان باور داشتند، نوسان گیران در روز دوشنبه آمادگی نداشتند که یکباره وارد فاز فروش شوند و قیمت ها را بالا نگه داشتند که بتوانند از نرخ های بالا، خریدهای پیشین را خالی کنند. این در حالی است که گروهی افت روز دوشنبه را تنها استراحتی در مسیر افزایشی تلقی می کردند. از نظر آن ها هم چنان بر بازارها وضعیت نااطمینانی حاکم است و این موضوع، زمینه ساز ورود تقاضای جدید به بازار می شود.

 

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۹

شکست طلا از دلار


شکست طلا از دلار /بوسه خداحافظی بر کانال 1900؟

اقتصادنیوز : پس از ۶ هفته پایداری دروازه مقاومتی ۱۹۰۰ دلاری طلا ساعت ۶ بعد‌از ظهر امروز بالاخره شکست. قیمت لحظه‌ای اونس از آن هنگام تاکنون(ساعت ۹)در جدال با خط ۱۹۰۰ دلار است.

p><!-- pagebreak

به گزارش اقتصادنیوز، 20 ژوئیه(30 تیر) دقیقاً دو ماه پیش، آخرین باری بود که قیمت لحظه‌ای اونس بر ‌روی سطح 1981 دلار قرار داشت از آن روز طلا همواره بالای سطح 1900 دلار نوسان کرده است و حتی به بالای دو هزار دلار نیز رسید اما بعد از ظهر امروز دروازه ای که برابر هجوم های عوامل کاهشی بارها مقاومت کرده بود بالاخره شکست و تا سطح 1981 دلار فروریخت.مرز 1900 دلار برای طلا کف حمایتی مهمی بود برخی می گویند شکست این کف به معنای ریزش بیشتر قیمت اونس است.دلیل این سقوط، افزایش شاخص دلار بود،این شاخص به مرز 93.65 رسید که بالاترین رکورد از 28 ژوئیه(7 مرداد) است. افزایش شاخص دلار بوی بهبود در اقتصاد آمریکا را می دهد.

سقوط قیمت طلا با وجود پیش‌بینی‌های صعودی

اتفاقات امروز طلا در درحالی رخ داد که قیمت لحظه‌ای آن 6 هفته پیش کانال 1800 را برای مدتی بسیار کوتاه لمس کرد و 3 هفته‌ پیش به بالای سقف 2000 دلار رسید و سپس در روز آینده به نوسان بین 1900 و 2000 دلار بازگشت. در نظرسنجی این هفته کیتکو 50 درصد از تحلیل‌گران پیش‌یینی کرده بودند که طلا این هفته صعودی خواهد، 43 درصد انتظار داشتند که بی‌رمق باشد و تنها یک تحلیل‌گر پیش‌بینی کرده بود که روند این هفته نزولی باشد (جزئیات).

چه کسی به کاهش قیمت طلا رأی داد؟

اوله هانسن از ساکسو بنک تحلیل گری بود که ابتدای هفته جاری پیش بینی کرده بود اونس کاهشی خواهد بود. اوگفته بود که اقدامات ناامیدکننده فدرال رزرو می‌تواند قیمت طلا را به سمت تست 1900 دلار در هر اونس سوق دهد. وی در اظهار نظری به کیتکو نیوز گفته بود: من همچنان به تماشای ارتباط طلا با بازارهای سهام توجه می‌کنم. اما از ان جایی که در ماه گذشته کف 1900 چهار بار در دو نوبت تست شده بود. شاید اوله هانسن هم انتظار نداشت که تست کف 1900 دلار به شکست آن منجر شود.

اوله هانسن در با کیتکو دلیل کاهش احتمالی قیمت طلا را در بهبود بازار بورس عنوان کرده بود. وی پیش‌بینی کرده بود که افزایش شاخص‌های رقیب طلا مانند S&P و Nasdaq طلا را تا نزدیکی 1900 دلار کاهش دهد. یک بخش پیش بینی این تحلیل گر درستاز آب درآمد طلا سطح 1900 را لمس و حتی با آن وداع کرد اما این وداع در شرایطی انجام شد که هر دو شاخص سهام مد نظر هانسن امروز نزدیک به 2 درصد کاهش داشتند. یعنی در شرایطی کاهشی بازار سهام،بازار طلا ریزش کرد.

آینده روند طلا؛ بازگشت یا کانال 1700؟

بعضی از تحلیل‌گران در سه هفته گذشته پس از شکست طلا برای تصاحب کانال 2000 دلار یا برگشت به کانال 1800 دلار روند آینده طلا را در کوتاه مدت تکرار نوسان هرچه محدود‌تر (ادغام یا ثبات قیمت) در کانال 1900 می‌دیدند. نمودار نوسانات سه هفته گذشته اقتصادنیوز نیز چنین نتیجه‌ای را ترسیم می‌کرد (جزئیات). حال باید دید که طلا در ادامه امروز و این هفته به تکرار نوسان بین 1900 و 2000 دلار برمی‌گردد یا به روند ریزشی فعلی را ادامه می‌دهد. تحلیل‌های‌فنی برای ساعات و روز آینده قویاً توصیه به فروش دارند. اما پیش‌بینی‌های فنی برای هفته آینده همچنان مثبت است و توصیه به خرید دارد. البته در اکثر مواقع توصیه های فنی هفتگی خرید است اما در بازه لحظه ای توصیه به فروش می تواند فشار کاهشی به قیمت طلا را بیشتر کند.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۹

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما